Quinua
Destinar parte do terreo a plantar a quinua sería moi beneficiosa tanto a nivel nutricional coma a nivel económico:
- A quinua é un pseudocereal pertencente á subfamilia Chenopodioideae das amarantáceas , é dicir á familia que pertencen as acelgas, remolachas e as espinacas , pero o seu alto contido en almidón permitía empregalo coma se fose un cereal habitualmente.
- O seu cultivo é factible ata 4000 metros de altitude sobre o nivel do mar e en climas tanto secos coma húmedos.
- A quinua ten os oito aminoácidos esenciais para o ser humano, o que a convirte nun alimento moi completo e de fácil dixestión.
- Pode consumirse de moitas maneiras e pódese facer fariña tostando os grans e para fermentar cervexa.
- Un problema para la masificación de la producción de quinua es que posee una toxina denominada saponina , un glucósido que se atopa en altas dosis na quinoa sen lavar isto lle otorga un sabor amargo característico. Esta toxina soe elimiñarse a través de métodos mecánicos (pelado) e lavando as semillas en abundante auga.
- Según a FAO (Organización das Nacions Unidas para a Agricultura) a quinua cura máis de 22 doenzas y afeccións humanas distintas: absesos ao fígado, afeccións hepáticas, analxésicos dentais , anxinas, antifebrífugo, apósitos ou cataplasmas, calmante e desinflamante, catarro das vías urinarias, cáustico para as feridas y llagas, cicatrizante, contusións e conmocións, diurético, galactóforo, control de hemorraxias internas, luxacións, repelente de insectos, resolutivo, saburras estomacais, supuracións internas, vermífugo e vomitivo. Ademáis o seu consumo e beneficioso para as persoas con diabetes.
- Por todo isto sería favorable o seu cultivo ademáis atópase moi solicitada (triplicou o seu prezo nos últimos anos) e comerciar con ela daría moitos beneficios á comunidade xa que a demanda mundial supera a súa producción.
No hay comentarios:
Publicar un comentario